Which Operating System do you use?

Current News and Events in our VGA Planets community. Debate issues of local, national, or global significance with our enlightened denizens.

Moderators: BitMask, Havok

Which OS do you use to play VGAP?

Windows 16bit (Win95/Win98)
0
No votes
Windows 32bit (Win2000/WinXP/Vista/Win7)
11
55%
Windows 64bit (WinXP64/Vista64/Win7)
7
35%
Mac OSX
1
5%
Ubuntu/Debian
1
5%
Fedora
0
No votes
Linux (other)
0
No votes
 
Total votes: 20

User avatar
BitMask
Site Admin
Posts: 2320
Joined: Sat May 06, 2006 4:58 am
Location: South Africa
Contact:

Which Operating System do you use?

Post by BitMask » Wed Jul 20, 2011 8:52 am

I would like to know what the players use. If we create a new tool, what should we cater for?

User avatar
Gilgamesh
Posts: 4951
Joined: Sun Apr 16, 2006 1:37 pm
Location: I.K.S. Gorkon - patrolling near your homeworld...
Contact:

Post by Gilgamesh » Wed Jul 20, 2011 9:33 am

I'm actually using Windows XP within a virtual machine in Win 7. A bit of a pain, I'd love it if Tim would release a Win 7 compatible Winplan....
QI'DaS tuQ SoSlI'

User avatar
Logain
Posts: 720
Joined: Fri Jan 06, 2006 12:52 am
Location: Virginia Beach, VA

Post by Logain » Wed Jul 20, 2011 11:45 am

I'm running Windows XP in a virtual machine (Parallels) on Mac OS X on my MacBook Pro.

Bossman
Posts: 5
Joined: Fri Jul 08, 2011 4:12 pm

Post by Bossman » Wed Jul 20, 2011 12:14 pm

I run windows 7 64 bit, but as you know there aren't a lot of VGAP clients or tools compatible. So realistically I use Dosbox to run most anything vgap related.

It would be great to see more run native in modern windows. When trying to get friends interested in trying the game, setting a dual boot or walking them through Dosbox and using command line instructions often becomes a lost cause.

User avatar
Shardin5
Posts: 3808
Joined: Mon Aug 22, 2005 6:12 pm
Location: Carlsbad, CA

Post by Shardin5 » Wed Jul 20, 2011 1:08 pm

Main computer is 2kPro. I mainly play on a thumb drive, and use DosBox and would need to be able to vote, yes on all of the above except for MacOS.
Fedora(Linux)/Unix and Win7 would be the better platforms to build one for.
Some people spend an entire lifetime wondering if they made a difference.
The US Marines don't have that problem.
President Ronald Reagan

User avatar
Havok
Site Admin
Posts: 7570
Joined: Fri Jun 18, 2004 2:22 pm
Location: Look into the sun.
Contact:

Post by Havok » Wed Jul 20, 2011 1:20 pm

Most of the above.
Regards,
][avok

User avatar
Cherek
Posts: 5695
Joined: Wed Aug 17, 2005 3:52 pm
Location: Brownsboro, AL USA
Contact:

Post by Cherek » Wed Jul 20, 2011 1:31 pm

Win7 64bit with a virtual machine running Vista 32bit (I had a version of Vista in the cabinet so I put it to use).
The line below is true.
The line above is false.

Cherek

User avatar
Six_Of_One
Posts: 1078
Joined: Sun Jan 22, 2006 7:23 am
Contact:

Post by Six_Of_One » Wed Jul 20, 2011 1:40 pm

Dual boot Ubuntu with Windows Xp.
Run Winplan on Win Xp and Ubuntu via "play on Linux" have yet to try running winplan via "crossover".

Also run windows in Virtual Box.
"Just because you can do a thing,
Doesn't mean you should."

Paarthurnax the Dragon
Elder Scrolls-Skyrim

User avatar
Rimstalker
Posts: 955
Joined: Sun Feb 19, 2006 9:43 am
Location: Fürth - Germany
Contact:

Post by Rimstalker » Wed Jul 20, 2011 1:50 pm

Windows 7, 64 bit
and
Vista 32 bit

Winplan on both
Wirklich reich ist, wer mehr | Truly rich is, who holds
Träume in seiner Seele hat, | more dreams in his soul
als die Realität zerstören kann.| than reality can destroy.

User avatar
Cherek
Posts: 5695
Joined: Wed Aug 17, 2005 3:52 pm
Location: Brownsboro, AL USA
Contact:

Post by Cherek » Wed Jul 20, 2011 2:16 pm

Rimstalker wrote:Windows 7, 64 bit
and
Vista 32 bit

Winplan on both
WinPlan on Win7 64bit???
The line below is true.
The line above is false.

Cherek

Bob C
Posts: 25
Joined: Wed Dec 14, 2005 10:11 pm

Post by Bob C » Wed Jul 20, 2011 3:38 pm

XP running in a virtual window on Windows 7 64-bit

User avatar
Rimstalker
Posts: 955
Joined: Sun Feb 19, 2006 9:43 am
Location: Fürth - Germany
Contact:

Post by Rimstalker » Wed Jul 20, 2011 4:39 pm

Cherek wrote:
Rimstalker wrote:Windows 7, 64 bit
and
Vista 32 bit

Winplan on both
WinPlan on Win7 64bit???
Yes.
Wirklich reich ist, wer mehr | Truly rich is, who holds
Träume in seiner Seele hat, | more dreams in his soul
als die Realität zerstören kann.| than reality can destroy.

User avatar
Hawkeye
Posts: 1033
Joined: Tue Jul 11, 2006 1:53 pm
Location: Cairns, Australia

Post by Hawkeye » Wed Jul 20, 2011 4:48 pm

Win 7 32bit home edition

User avatar
Cherek
Posts: 5695
Joined: Wed Aug 17, 2005 3:52 pm
Location: Brownsboro, AL USA
Contact:

Post by Cherek » Wed Jul 20, 2011 5:33 pm

Rimstalker wrote:
Cherek wrote:
Rimstalker wrote:Windows 7, 64 bit
and
Vista 32 bit

Winplan on both
WinPlan on Win7 64bit???
Yes.
Are you running VGAP in a virtual machine?
The line below is true.
The line above is false.

Cherek

User avatar
Rimstalker
Posts: 955
Joined: Sun Feb 19, 2006 9:43 am
Location: Fürth - Germany
Contact:

Post by Rimstalker » Wed Jul 20, 2011 5:43 pm

no.

Im beta-testing a 32 bit version of Wiplan over at RCWorld.
Wirklich reich ist, wer mehr | Truly rich is, who holds
Träume in seiner Seele hat, | more dreams in his soul
als die Realität zerstören kann.| than reality can destroy.

Post Reply

Return to “Scuttlebutt”