Page 5 of 6

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Sat Feb 18, 2012 5:12 pm
by Cardno
I long for the good o'l days - when circles were ENOUGH. New fangled hull shapes (mutter mutter mutter)....

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Sun Feb 19, 2012 11:25 am
by Klauser
That newer version of FLAK looks like it will work fine instead of Killing Floor!

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Wed May 16, 2012 3:45 pm
by albatross
The extended training mission, does it happen before or after supplies production?

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Fri May 18, 2012 10:02 am
by FireAge
http://phost.de/phost4doc/pcontrol.html

First is training, at position 13 in the Phost list.
Planetary Production is at spot 53.
Experience is being done at spot 62.

So you train before production, but get the experience after.
At least that's the way I would expect it to go.

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Sun May 27, 2012 3:20 pm
by albatross
Thanks :)

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Fri Jun 01, 2012 11:15 pm
by Hawkeye
streu wrote:Otherwise, create a file "C:\Program Files\PCC2\resource\cc-res.cfg", and place a line "wpvcr:d:\path\to\your\wpvcr.dll" in it (replace "C:\Program Files\PCC2" and "d:\path\to\your" as needed, of course).

If like me you've done the above but are still getting the solid circles fighting the open circles, here's the fix:

Wherever you put your playvcr.exe file (for me I put it in the c:\PLAN3 folder), create a subfolder to this location called "resource" (without the quotes), put your cc-res.cfg file in this folder and edit the file as above to give it the path to your wpvcr.dll file. :wink:

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Sat Jun 02, 2012 6:35 am
by streu
Hawkeye wrote:
streu wrote:Otherwise, create a file "C:\Program Files\PCC2\resource\cc-res.cfg", and place a line "wpvcr:d:\path\to\your\wpvcr.dll" in it (replace "C:\Program Files\PCC2" and "d:\path\to\your" as needed, of course).
If like me you've done the above but are still getting the solid circles fighting the open circles, here's the fix:

Wherever you put your playvcr.exe file (for me I put it in the c:\PLAN3 folder), create a subfolder to this location called "resource" (without the quotes), put your cc-res.cfg file in this folder and edit the file as above to give it the path to your wpvcr.dll file. :wink:
If you installed playvcr.exe in "C:\PLAN3" instead of "C:\Program Files\PCC2", you will of course use "C:\PLAN3" instead of "C:\Program Files\PCC2" in the path name.

You shouldn't have to create the "resource" folder, it should already be there. At least, I would be pretty surprised if PlayVCR worked without it, because it also contains fonts and other things which it needs to start.


--Stefan

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Tue Dec 24, 2013 4:36 am
by albatross
In games using pwrap, when I try to intercept a ship on the 'other' side, will I end up with a waypoint
across the map or does phost consider that?

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Tue Dec 24, 2013 6:03 am
by streu
albatross wrote:In games using pwrap, when I try to intercept a ship on the 'other' side, will I end up with a waypoint
across the map or does phost consider that?
In games that use PHost's internal wrap feature (AllowWraparoundMap=Yes), PHost will consider that moving across a map seam may be shorter than moving directly.

If you use the external pwrap program, PHost will NOT consider that because it doesn't know about it (and that's why PHost has wrapping built in, and using pwrap with PHost is not recommended).


--Stefan

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Thu Dec 26, 2013 8:38 am
by BitMask
For PHost games we use the internal wrap option, which is the best one to use

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Thu Dec 26, 2013 5:09 pm
by albatross
Thanks guys! Not that I feel like knowing all about Host, but with Phost it's even worse.

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Thu Jan 09, 2014 5:07 am
by albatross
Question.. again :oops:

Say I have an activity level >20 and PBP queue is being used. Does that mean I can build and clone in the same turn?

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Thu Jan 09, 2014 7:14 am
by BitMask
Your clone is also part of a priority build (it cost more PBP) so only one will be build

http://phost.de/phost4doc/buildq.html#pbp has the detail for the cloning PBP as well.

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Fri Jan 10, 2014 3:35 pm
by streu
albatross wrote:Say I have an activity level >20 and PBP queue is being used. Does that mean I can build and clone in the same turn?
In PHost, you cannot build two ships at one base during one turn, ever.

Also, unlike in HOST, clone orders walk the build queue like all other build orders. That is, you CAN do a priority clone. It costs double PBPs by default (PBPCloneCostRate).


--Stefan

Re: PHOST Q&A Forum

Posted: Wed Feb 12, 2014 9:37 am
by albatross
Thanks for your patience guys.. another one :peek: :

Code: Select all

Note that the PBn friendly codes are considered special by PHost and will, therefore, never match for the purposes of combat, beam-gather, etc. 
Being considered special, will ships matching base PBn codes also resist a Force Surrender?